23.10.2024

Ena vstopnica – pet svetovnih dogodkov

V zimski sezoni 2024/25 bo Slovenija gostila devet izjemnih svetovnih zimskošportnih dogodkov, ki se bodo odvijali pod okriljem Smučarske zveze Slovenije, v sodelovanju z organizacijskimi komiteji tekmovanj. Od tega jih ima pet tradicionalno vstopnino, zato bo enotna SLOSKI vstopnica prvič v zgodovini omogočila gorečim smučarskim navijačem, da si jih ogledajo po ugodni ceni, ki bo na voljo le omejen čas in v omejeni količini.

Image


SLOSKI vstopnica omogoča ogled naslednjih prireditev:

  • Audi FIS svetovni pokal v alpskem smučanju za ženske Kranjska Gora 2025 (4. – 5. januar 2025)
  • FIS svetovni pokal v smučarskih skoki za ženske Ljubno 2025 (15. – 16. februar 2025)
  • Audi FIS svetovni pokal v alpskem smučanju za moške Kranjska Gora – 64. Pokal Vitranc (1. – 2. marec 2025)
  • BMW IBU svetovni pokal v biatlonu Pokljuka 2025 (13. – 16. marec 2025)
  • FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih Planica 2025 (27. – 30. marec 2025)

SLOSKI vstopnica, za ceno 39,90 EUR omogoča enkratni vstop za eno osebo, za dan po izbiri, na območju stojišče. Vstopnica ni prenosljiva.

Klikni TUKAJ za nakup vstopnice

Smučarska zveza Slovenije je na današnji slavnostni prireditvi v Ljubljani, skupaj z vsemi organizacijskimi komiteji tekem FIS in IBU svetovnega pokala, naznanila začetek prodaje vstopnic. Poleg teh tekem bo Slovenija gostila tudi deskarsko karavano s tekmo svetovnega pokala na Rogli (25. januar 2025), smučarke in smučarji v telemarku pa se bodo za točke borili na Krvavcu (6. – 8. marec 2025). V februarju in marcu 2025 bomo gostili še parasmučarje in parabiatlonce – od 5. do 9. februarja na svetovnem prvenstvu na Pokljuki, ter na tekmi svetovnega pokala v Kranjski Gori od 4. do 6. marca.

Na današnji prireditvi v Ljubljani pa ni manjkalo niti kulinaričnih užitkov. Ker pod eno streho združujemo največje zimskošportne dogodke v Sloveniji, so kuharski mojstri iz Neba za goste pripravili tudi skupen izbor jedi s sestavinami iz lokalnih okolij, kjer dogodki gostujejo:

  • Ljubno je predstavljalo tradicionalni Savinjski želodec
  • S pohorskih pašnikov in Rogle je bila postrežena govedina iz juhe, pražen krompir in hren z jabolki
  • Kranjsko Goro je zastopal jelenov hrbet z brusnično omako
  • S Pokljuke smo imeli ričoto s pokljuškimi jurčki
  • Planica z Ratečami je poznana po rateških krapih, tokrat nadevanih s skuto, drobtinami in medom
  • S Krvavca pa smo imeli ajdove žgance z ocvirki in kranjsko klobaso

Izjave:

Direktor Smučarske zveze Slovenije Uroš Zupan:

Smučarska zveza Slovenije se s ponosom podaja v novo obdobje zimskih športov, kjer se osredotočamo na še več sodelovanja in nadaljnji razvoj teh disciplin v Sloveniji. ‘ENA VSTOPNICA – PET SVETOVNIH DOGODKOV’ odraža našo zavezanost k povezovanju največjih zimskih tekmovanj pod eno streho, s čimer želimo omogočiti širši dostop navijačem in še tesnejše sodelovanje z organizacijskimi komiteji. Verjamemo, da je moč zimskih športov v povezovanju in soustvarjanju vrhunskih dogodkov, ki navdihujejo mlade in podpirajo razvoj vseh športnikov. V prihodnjih desetih letih bo ta vizija vodila naše delovanje, saj želimo, da Slovenija ostane v središču svetovnih zimskih športov in najtrofejnejša športna zveza v Sloveniji, hkrati pa spodbujamo rast smučarskih športov na vseh ravneh – od tekmovalnih vrhuncev do promocije smučanja med vsemi generacijami.

Ta trenutek bi želel izkoristit tudi za zahvalo vsem deležnikom pri organizaciji naših dogodkov, in sicer vsem državnim in lokalnim institucijam, ki sodelujejo z razpoložljivimi  resursi, vsem partnerjem oziroma sponzorjem dogodkov ter vsem ostalim vključenim v organizacijo in izvedbo, predvsem prostovoljcem.

Najlepša hvala tudi vsem pristonim za udeležbo in vabljeni na vse zimske dogodke v Sloveniji, ki verjamem bodo v tej sezoni spisali uspehe tudi naših športnic in športnikov.

Predsednik OK Pokala Vitranc Gregor Benedik:

Številni smučarski fani bodo na Pokalu Vitranc izkusili izjemen tekmovalni naboj in vrhunsko zabavo. Ekipa za pripravo proge bo vložila ogromno truda, da bo proga zdržala tudi pri visokih temperaturah, športniki so vedno magnet za gledalce, bogat spremljevalni program z glasbenima spektakloma med obema tekoma v soboto in nedeljo ter Največjim slovenskim Apres Ski v soboto zvečer pa bo dodal piko na i vrhuncu zime v Sloveniji, ki ga že 64. zapored predstavlja Pokal Vitranc.

Predsednik Organizacijskeg komiteja FIS SP v alpskem smučanju za ženske Luka Steiner:

To bo nov pomemben mejnik v zgodovini slovenskega ženskega alpskega smučanja, saj Kranjska Gora postaja uradni dom tega prestižnega tekmovanja. Po več desetletjih nepozabnih tekem Zlate lisice, ki je gojila svojo tradicijo v Mariboru, smo zdaj s ponosom pripravljeni nadaljevati zgodbo uspeha na eni najzahtevnejših prog v svetovnem pokalu. Kranjska Gora, z dolgoletno tradicijo gostiteljstva najpomembnejših smučarskih tekem, ponuja odlične pogoje, tako za tekmovalke kot za navijače. Verjamemo, da bo to teekmovanje še okrepilo ugled Slovenije kot izjemne smučarske destinacije in prispevalo k nadaljnjemu razvoju alpskega smučanja pri nas. Veselimo se, da bomo lahko na domačem terenu podprli naše vrhunske tekmovalke, kot so, Ana Bucik Jogan, Andreja Slokar, Neja Dvornik in druge mlade, ki bodo imele priložnost pokazati svojo kakovost pred domačimi navijači. Audi FIS SKI svetovni pokal Kranjska Gora 2025 ne bo zgolj športni dogodek, ampak prava športna prireditev, ki bo privabila številne navdušence iz Slovenije in tujine.

Tomaž Šušteršič, generalni sekretar OK Planica:

Planica je mnogo več kot zgolj športni dogodek – je simbol slovenskega ponosa, navdušenja in neustavljivega duha. Vsako leto, ko se približujemo Planici, oživijo spomini na nepozabne trenutke, ko so naši skakalci podirali meje mogočega. Letos pa Planica nosi še dodatno težo – vstopamo v ključno obdobje pred svetovnim prvenstvom v poletih leta 2028, ki ga bomo s ponosom gostili. Zato je Planica 2025 pomembna stopnička na poti do te prestižne prelomnice. Že danes pa vas vabimo, da si zagotovite svoje mesto v dolini pod Poncami in se pridružite športni evforiji. S trajnostnimi rešitvami, vključno z lokalno gastronomijo in načrti za povečavo letalnice, bomo še naprej gradili prihodnost smučarskih skokov in poletov. Naj bo Planica 2025 priložnost, da skupaj ustvarimo nove spomine in z optimizmom zremo proti svetovnemu prvenstvu leta 2028, kjer se nadejamo rekordnih daljav, ki bodo spet premaknile mejo človeških zmožnosti.

 Jelko Kacin, predsednik Organizacijskega odbora Pokljuka:

Z veseljem podpiramo lansiranje skupne vstopnice za vse tekme pod okriljem SZS, saj s tem navijačem omogočamo celovit in lažji dostop do vrhunskih zimskošportnih dogodkov. Pokljuka bo letos gostila dve veliki mednarodni biatlonski prireditvi – znova svetovni pokal marca in prvo svetovno prvenstvo v para biatlonu pod okriljem IBU v februarju. Zanimanje za biatlon po svetu, tako pred ekrani kot na prizoriščih, še naprej raste, kar nas izjemno veseli! Vzdušje, ki ga biatlonski navijači pričarajo na vseh prizoriščih, je nepozabno, in prav to si želimo tudi na Pokljuki. Pokljuka ni le praznik tekmovalcev in organizatorjev, ampak predvsem vseh obiskovalcev, ki vsaj enkrat na dve leti na Pokljuki vidijo svetovno elitno tekmovalno prireditev, tokrat zadnjič pred zimsko olimpijado. Zato bomo tudi letos za svetovni pokal vsem omogočili brezplačne shuttle prevoze z Bleda, ogled para biatlona pa bo brezplačen. Vsi prav lepo vabljeni, da v zimi podprete vse naše športnike, mi pa vas bomo prav toplo pozdravili letos kar dvakrat na Pokljuki!

Predsednik Organizacijskega komiteja Ljubno2025 Rajko Pintar:

Ljubno velja za zibelko ženskih smučarskih skokov tako v Sloveniji kot v svetu. Veliko novinarjev nas sprašuje, kako razložiti izredno veliko število gledalcev na tekmah na Ljubnem in prav tako izjemne številke pri gledanosti televizijskih prenosov z Ljubnega. Odgovor k prvemu vprašanju je preprost. K velikemu številu gledalcev največ doprinesejo izredni rezultati  naših deklet. S pomočjo našega glavnega pokrovitelja firme BTC iz Ljubljane smo naredili naše tekmovalke prepoznavne, one pa so nam to pozornost povrnile z odličnimi rezultati. Številno občinstvo pa smo pritegnili tudi z domačnostjo, gostoljubnostjo, raznimi pozornostmi ter prav gotovo z dobro organizacijo.

Arhiv novic